Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

Aktualności

„Mleczna Perła” – konkurs na najlepszy produkt mleczny

„Mleczna Perła” – konkurs na najlepszy produkt mleczny

Konkurs był przeznaczony dla wytwórcy produktów mlecznych o różnym statusie prawnym i organizacyjnym – to były spółdzielnie mleczarskie, spółki o różnym statusie, wytwórcy prywatni, grupy producenckie itp.
news

Zaproszenie na szkolenie dla KGW

Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich do wzięcia udziału w szkoleniu w ramach operacji „Lokalne, regionalne i tradycyjne szansą dla Kół Gospodyń Wiejskich”. Celem tego szkolenia jest podniesienie wiedzy i świadomości wśród uczestników nt. lokalnych, regionalnych, tradycyjnych produktów oraz zachęcenie do uczestniczenia w krajowym i międzynarodowym systemie ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych.
news

Sprawozdania z walnego zgromadzenia

Sprawozdanie Z walnego zgromadzenia sprawozdawczo-wyborczego członków PIPRiL
Finał VIII edycji konkursu kulinarnego

Finał VIII edycji konkursu kulinarnego

Znamy już zwycięzców VIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Finał odbył się 8 czerwca br. w Centrum Kulinarnym DORAM w Warszawie.
II etap konkursu rozstrzygnięty

II etap konkursu rozstrzygnięty

W VIII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność zostało wyłonionych 10 zespołów, które przeszły do następnego etapu.
news

Zapytania ofertowe

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego informuje o przygotowaniu Zapytań ofertowych dotyczących realizowanych kampanii:
1% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

1% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

Od 10 lat konsekwentnie walczymy o zachowanie naszego kulinarnego dziedzictwa, tradycyjnych receptur, o zachowanie magii i pamięci dawnych smaków. Dzięki nam sprawdzona, wysokiej jakości żywność jest dostępna dla coraz większej liczby konsumentów...
Aktualizacja danych członków

Aktualizacja danych członków

Prosimy Członków PIPRiL o przesyłanie informacji dot. zmian nazwy firmy, adresu lub telefonu i adresu e-mail. Najlepiej pobrać deklarację członkowską i na niej podać nowe dane.
Jak otwierać zakładki

Jak otwierać zakładki

„Nasze Kulinarne Dziedzictwo” oraz znak „Jakość Tradycja”? Wystarczy „kliknąć” odpowiedni znak graficzny, umieszczony w lewej części strony.