Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

Aktualności

IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych

IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych

na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS) – rozstrzygnięta
Fundacja Winiarnie Zamojskie

Fundacja Winiarnie Zamojskie

zaprasza do udziału w projekcie "Uprawa winorośli i produkcja wina szansą na rozwój obszarów wiejskich"  w dniach 22-24.10.2021. Szczegóły...
news

Finał IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych

na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS)
news

Zaproszenia do udziału – zgłoszenia tylko do 17 września

zapraszamy do udziału  w wyjeździe studyjnym do Francji w ramach operacji pn.  „Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną w dniach 27 września do 01 października 2021 roku 
news

Operacja pn. „Olej lniany, kiełbasa nowotomyska – czyli zdrowo i tradycyjnie wokół wielkopolskiego stołu”

Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu – Partner KSOW poinformował, że 27 maja 2021 roku została podpisana umowa z Samorządem Województwa Wielkopolskiego na realizację operacji pn. „Olej lniany, kiełbasa nowotomyska – czyli zdrowo i tradycyjnie wokół wielkopolskiego stołu”.
Wieś polska zaprasza…

Wieś polska zaprasza…

Polska wieś, słynąca z sielskich krajobrazów, smakowitej kuchni i gościnności, to idealne miejsce na letni wypoczynek. Pobyt na wsi daje nie tylko możliwość obcowania z naturą, ale również to idealna propozycja, dla tych którzy pragną na chwilę zapomnieć o zgiełku miasta, szybkim tempie życia czy stresującej pracy.
news

Zakończył się cykl szkoleń dla KGW

Zakończył się cykl szkoleń online dla kół gospodyń wiejskich, w których udział wzięło ponad 460 osób z przeszło 140 kół z dziewięciu województw...
news

Szkolenia dla Kół Gospodyń Wiejskich

Od 24 maja br. startują szkolenia dla kół gospodyń wiejskich w ramach projektu „Lokalne, regionalne i tradycyjne szansą dla Kół Gospodyń Wiejskich”. W związku z trwającą pandemią COVID-19 będą realizowane w formie on-line.
news

Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną

Zapraszamy do udziału w operacji pn. „ Rozwój obszarów wiejskich w oparciu o turystykę kulinarną”
news

Informacja na temat etykietowania żywności

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi uprzejmie informuje, że Komisja Europejska opublikowała System dotyczący informacji na temat etykietowania żywności – FLIS od ang. Labelling Information System.
news

Finał konkursu dla młodzieży przeniesiony

Informujemy, że finał Ogólnopolskiego konkursu kulinarnego dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako ChNP, ChOG i GTS został odwołany. O nowym terminie finału laureatów poinformujemy.
Aktualizacja danych członków

Aktualizacja danych członków

Prosimy Członków PIPRiL o przesyłanie informacji dot. zmian nazwy firmy, adresu lub telefonu i adresu e-mail. Najlepiej pobrać deklarację członkowską i na niej podać nowe dane.
Poradnik dla KGW

Poradnik dla KGW

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z Poradnikiem dla KGW przygotowanym w ramach operacji „Lokalne, regionalne i tradycyjne szansą dla Kół Gospodyń Wiejskich II".
news

Kolejny etap konkursu dla młodzieży rozstrzygnięty

Jury Ogólnopolskiego konkursu  kulinarnego dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący  produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako ChNP, ChOG i GTS...
1% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

1% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

Od 10 lat konsekwentnie walczymy o zachowanie naszego kulinarnego dziedzictwa, tradycyjnych receptur, o zachowanie magii i pamięci dawnych smaków. Dzięki nam sprawdzona, wysokiej jakości żywność jest dostępna dla coraz większej liczby konsumentów...
Jak otwierać zakładki

Jak otwierać zakładki

„Nasze Kulinarne Dziedzictwo” oraz znak „Jakość Tradycja”? Wystarczy „kliknąć” odpowiedni znak graficzny, umieszczony w lewej części strony.