Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

Aktualności

Ogłoszenie o konkursie

Ogłoszenie o konkursie

Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych tj. techników oraz zasadniczych szkół zawodowych kształcących w zawodach gastronomicznych, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny...
Życzenia wielkanocne!

Życzenia wielkanocne!

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, przepełnionych wiarą, nadzieją i miłością. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w rodzinnym gronie oraz Wesołego Alleluja...
news

Produkty regionalne i lokalne na szlakach kulinarnych – konferencja

zapraszamy na konferencję pt. „Żywność regionalna i tradycyjna w ofercie turystycznej”, która odbędzie się 16 grudnia 2016 w Instytucie Technologiczno-Przyrodniczy s. 103 I p., ul. Rakowiecka 32 w Warszawie
news

Produkty regionalne i lokalne na szlakach kulinarnych – ankieta

PIPRiL realizuje projekt "Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem Jakość Tradycja"
Oddział na Mazowszu

Oddział na Mazowszu

W Siedlcach, 20 października br., na terenie Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego odbyło się zebranie założycielskie  Oddziału Mazowieckiego Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Jest to siódmy oddział Izby, a czwarty posiadający osobowość prawną...
„Jakość Tradycja” na szlakach turystycznych

„Jakość Tradycja” na szlakach turystycznych

W dniu 3 listopada 2016 roku odbędzie spotkanie organizatorów turystyki z wytwórcami tradycyjnych produktów żywnościowych o udokumentowanej jakości. w ramach seminarium pt. Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem „Jakość Tradycja”
Nowy „SMAK I TRADYCJA”

Nowy „SMAK I TRADYCJA”

w zakładce „ONAS” znajdziecie, Państwo, nowy numer magazynu „SMAK i TRADYCJA”, wrzesień 2016...
news

„Jakość Tradycja” w Kielcach i Boguchwale

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego realizuje projekt „Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem „Jakość Tradycja”. W jego ramach przewidziane są m.in. seminaria o znaczeniu jakości w turystyce kulinarnej. 
Konkurs Kulinarny Dla Szkół Gastronomicznych - Laureaci

Konkurs Kulinarny Dla Szkół Gastronomicznych - Laureaci

Zwycięzcy V edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako ChNP, ChOG i GTS
1% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

1% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

Od 10 lat konsekwentnie walczymy o zachowanie naszego kulinarnego dziedzictwa, tradycyjnych receptur, o zachowanie magii i pamięci dawnych smaków. Dzięki nam sprawdzona, wysokiej jakości żywność jest dostępna dla coraz większej liczby konsumentów...
Aktualizacja danych członków

Aktualizacja danych członków

Prosimy Członków PIPRiL o przesyłanie informacji dot. zmian nazwy firmy, adresu lub telefonu i adresu e-mail. Najlepiej pobrać deklarację członkowską i na niej podać nowe dane.
Jak otwierać zakładki

Jak otwierać zakładki

„Nasze Kulinarne Dziedzictwo” oraz znak „Jakość Tradycja”? Wystarczy „kliknąć” odpowiedni znak graficzny, umieszczony w lewej części strony.