Walne Zgromadzenie Członków PIPRiL
Walne Zgromadzenie Członków Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego odbędzie się 21 czerwca (wtorek) o godz. 10.30 – w pierwszym terminie, o godz. 11.00 – w drugim terminie, w Warszawie, w sali „Wzorcownia” w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, ul. Wspólna 30 (IV p.).
Walne zgromadzenie połączone będzie z seminarium nt.: „Uczestnictwo producentów w systemach jakości żywności, możliwości dofinansowania przetwórstwa w ramach PROW 2014-2020”.
Porządek obrad
- Otwarcie Walnego Zgromadzenia Izby – Izabella Byszewska, Prezes Zarządu Izby
- Wystąpienie zaproszonych gości – omówienia uczestnictwa producentów w systemach jakości żywności i możliwości finansowania w ramach PROW 2014-2020
- Wybór Przewodniczącego i Sekretarza Walnego Zgromadzenia Izby.
- Przyjęcie porządku obrad.
- Wybór Komisji Mandatowej oraz Komisji Uchwał i Wniosków
- Przerwa kawowa.
- Stwierdzenie prawomocności Walnego Zgromadzenia Izby przez Przewodniczącego Komisji Mandatowej
- Sprawozdanie Zarządu z działalności Izby za okres 1.01.2015 - 31.12.215 – Izabella Byszewska, Prezes Zarządu Izby.
- Sprawozdanie Rady Izby – Jan Lisiecki, Przewodniczący Rady Izby
- Sprawozdanie Sądu Koleżeńskiego – Kazimierz Smolak, Przewodniczący Sądu Koleżeńskiego.
- Podjęcie uchwał o przyjęciu przez Walne Zgromadzenie sprawozdań i udzieleniu absolutorium: Zarządowi, Radzie Izby i Sądowi Koleżeńskiemu
- Informacja Jana Zwolińskiego, Wiceprezesa Izby o aktualnym stanie systemu „Jakość Tradycja”.
- Informacja o działaniach w 2015 i 2016 roku oraz o planach Izby w 2016 roku. Referują:
- prezes Izby – Izabella Byszewska
- członek Zarządu Izby – Jolanta Kamieniecka
- pełnomocnik Zarządu Izby – Grażyna Kurpińska
- Informacja o działaniach w oddziałach regionalnych Izby – referują przedstawiciele Oddziałów
- Uroczyste wręczenie certyfikatów „Jakość Tradycja” nowym uczestnikom systemu.
- Dyskusja.
- Podjęcie uchwał przygotowanych przez Komisję Uchwał i Wniosków.
- Zakończenie obrad Walnego Zgromadzenia Izby (przewidywane około godz. 15.30).