Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

„Jakość Tradycja” na szlakach turystycznych

W dniu 3 listopada 2016 roku odbędzie spotkanie organizatorów turystyki z wytwórcami tradycyjnych produktów żywnościowych o udokumentowanej jakości.

w ramach seminarium pt.

Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem „Jakość Tradycja”

 

Będzie ono poświęcone wspólnej analizie obecnych  uwarunkowań i możliwych form współpracy w tworzeniu i promocji produktów turystyki kulinarnej.  Wykładowcy powiedzą :

  • o  znaczeniu jakości w wytwarzaniu produktów i w ofercie turystycznej;  
  • o rozpoznawalności certyfikatów w ofercie producentów i właścicieli obiektów turystycznych, agroturystycznych i gastronomicznych;
  • o trendach turystyki kulinarnej w zrównoważonym rozwoju ;
  • o ofercie  kulinarnej produktów wysokiej jakości członków Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz o krajowym systemie wyróżniania żywności wysokiej jakości Jakość Tradycja. Uczestnicy będą mogli zapoznać się także z przykładami dobrych praktyk.

Podczas warsztatów w grupach będzie można przedyskutować trudne problemy, ale i określić szanse na zintegrowanie współpracy i wspólnej promocji kulinarnych produktów żywnościowych i turystycznych.  Przewidziany jest  poczęstunek dla uczestników  i degustacja produktów regionalnych.

 

Rejestracja uczestników:

Joanna Czarkowska, Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

jczarkowska@odr-szepietowo.pl

 

Zapraszamy do współpracy w projekcie wszystkich członków PIPRiL i innych producentów żywności wysokiej jakości oraz organizatorów turystyki, świadczących usługi żywieniowe w różnego rodzaju obiektach hotelarskich i gastronomicznych, agroturystycznych i miejskich, przedstawicieli samorządów i instytucji odpowiedzialnych za kształtowanie strategii rozwoju wysokiej jakości oferty turystycznej i żywnościowej. Mile będą widziani działacze organizacji pozarządowych, konsumenci oraz przedstawiciele mediów.

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego                                  

Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

Projekt pt. Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem „Jakość Tradycja”  jest zadaniem publicznym realizowanym ze środków Departamentu Turystyki MSiT oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL)