Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

II etap konkursu rozstrzygnięty

Laureaci II etapu:

Szkoła Miejscowość ulica województwo nauczyciel - opiekun dane uczestników Potrawy OCENA PUNKTOWA
Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych Tarnów Bema 9/13 małopolskie Elżbieta Teper Wojciech Bąba Kotlet z jagnięciny podhalańskiej z udźca z kością 209
Zespół Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych 81-222 Gdynia  Morska 77 pomorskie Bożena Demytruk Dominika Bonikowska Sernik miodowy / espuma wisniowa / kruszonka z fasoli / jabłko grójeckie /truskawka kaszubska 207
Zespół Szkół Nr 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Bochni 32-700 Bochnia Krakowska 20 małopolskie Aneta Porwisz Gabriela Blitek, Dominika Rakoczy Mini torcik sosnowo - jabłkowy z masą serową, sosem jabłkowym, pianką z suski sechlońskiej i pudrem sosnowym 202
Zespół Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych 81-222 Gdynia  Morska 77 pomorskie Bożena Demytruk Radosław Hebel Mus z wątróbki indyczej / chleb z ziaren / puree z wiśni/ kompresowane jabłko grójeckie/ espuma z kopru włoskiego / oliwa koperkowa 201
Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce Traugutta 10  07-410 Ostrołęka mazowieckie Ewa Kinga Okowicka-Dyl Dominik Antoszewski, Mateusz Perkowski Pierś z kaczki sous-vide na puree z selera i czosnku galicyjskiego, w towarzystwie sosu wiśniowo-czekoladowego 197
Zespół Szkół Nr 2 im. Przyjaźni Polsko – Norweskiej 63-500 Ostrzeszów Krańcowa 7 wielkopoplskie Iwona Barczyńska Jakub Wala Podwędzana pierś z perliczki w sosie cytrusowo – brzozowym na puree dyniowym z glazurowanym burakiem 195
Zespół Szkół Gastronomicznych 90-357 Łódź Sienkiewicza 88 łódzkie Ilona Pietrowska Daniel Bauer Zapomniane zioła 194
Niepubliczne Technikum im. 72 Pułku Piechoty w Radomiu  26-600 Radom Saska 4/6 mazowieckie Katarzyna Grabusińska Martyna Piwońska Aromatyczny torcik ,,swojski” z kruszonką prądnicką i sosem z wiśni nadwiślanki 191
Technikum Nr 4 dla Niesłyszących i Słabosłyszących w SOS-W im. Konrada Mańki 42-700 Lubliniec Pawła Stalmacha 90 śląskie Izabela Szczęsny Piotr Kopcik, Robert Maks  „Gąbka” z krupnioka śląskiego przekładana musem jabłkowym w towarzystwie lekkiej pianki cebulowej i pianki z soku jabłkowego 190
Technikum nr 2 w Sokółce, przy Zespole Szkół Rolniczych im. maj Henryka Dobrzańskiego „Hubala” w Sokółce 16-100 Sokółka Polna 1 podlaskie Joanna Pac Kornelia Borowska, Weronika Kazakiewicz Pasztet z fasoli „Piękny Jaś” 189

 

Do pobrania:

1. Pełna lista laureatów (pdf)

 

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Konkursu:

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
ul. Widok 20, lok. 1 , 00-023 Warszawa
e-mail: izba@produktyregionalne.pl
tel. 22 692 71 11, 519 592 001, 505 175 578

 

 

Szczegółowe zasady przebiegu Etapu III Konkursu