Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

Turystka kulinarna Polski Hit

Postanowieniem Rady i Zarządu PIPRiL rozpoczynamy w tym roku działania w kierunku wprowadzania produktów wyróżnionych znakiem “Jakość Tradycja” na Polskie Szlaki Kulinarne. Ważną częścią realizacji naszego zamierzenia będzie realizacja projektu: Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem „Jakość Tradycja”.


Zadanie projektu polega na zorganizowaniu wielu działań budujących warunki wzmocnienia produktów i promocji oferty turystycznej, w której produkty żywnościowe ze znakiem „Jakość Tradycja” (JT) stanowić powinny szczególnie ważny i wyróżniający element turystyki kulinarnej.

 

Istotnym elementem jego realizacji jest uczestnictwo członków PIPRiL w spotkaniach z branżą turystyczną – zwłaszcza z sektorem jej usług żywieniowych. Jednym z nich była konferencja na Międzynarodowych Targach Turystycznych TOUR SALON 2016  w Poznaniu „Jak uczynić z restauracji ambasadę smaku miasta, regionu, kraju – czyli jak przyciągnąć i co zaoferować turyście w restauracji”.

Kolejnym, już w ramach projektu, będzie seminarium szkoleniowe pt.  WZMOCNIENIE TURYSTYKI KULINARNEJ POPRZEZ WŁĄCZENIE DO JEJ OFERT PRODUKTÓW ZE ZNAKIEM „JAKOŚĆ TRADYCJA”, zorganizowane przez Izbę, na VIII Międzynarodowych Targach Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL 2016 w Kielcach. Zaproszenie (w którym jest link do rejestracji na seminarium) i program do pobrania.

 

 Pliki do pobrania: