Zaproszenie na debatę
„Polskie pieczywo i wyroby mleczarskie
wysokiej jakości atutem turystyki i gastronomii”
Debata odbędzie się 20 kwietnia 2018 roku (piątek) o godz. 15.00
w pierwszym dniu Targów
ECO STYLE – Salon Produktów Ekologicznych w Kielcach
Program debaty
- Tradycyjne produkty „w zasięgu ręki” – co wiemy o naszych lokalnych
- i regionalnych specjałach?
- Czy tradycja to zawsze najwyższa jakość? – prezentacja krajowego systemu
- jakości żywności „Jakość Tradycja”.
- Jak rozpoznać jakość i autentyczność produktu?
- Współpraca sektora turystycznego i rolników oraz przetwórców – szanse i bariery, przykłady dobrych praktyk i doświadczeń producentów.
- Dyskusja panelowa.
- Wręczenie certyfikatów Krajowego Systemu Jakości Żywności „Jakość Tradycja”
Po debacie zapraszamy na degustację regionalnych produktów wysokiej jakości.
Miejsce debaty:
Sala konferencyjna hala B na terenie Międzynarodowych Targów Kielce.
Informacja dodatkowa:
Targi ECO STYLE – Salon Produktów Ekologicznych odbędą się 20-22.04.2018 r. (trzy dni) na terenie Targów w Kielcach. W tym samym miejscu (hala A) i tym samym terminie odbędą się targi: Agrotravel 2018, Dom, Ogród, Rękodzieło, FIT Weekend.
Debata została sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Mleka i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.