Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

Zaproszenie na debatę

„Polskie pieczywo i wyroby mleczarskie
wysokiej jakości atutem turystyki i gastronomii”

Debata odbędzie się 20 kwietnia 2018 roku (piątek) o godz. 15.00
w pierwszym dniu Targów
ECO STYLE – Salon Produktów Ekologicznych w Kielcach
 
Program debaty
  • Tradycyjne produkty „w zasięgu ręki” – co wiemy o naszych lokalnych
  • i regionalnych specjałach?
  • Czy tradycja to zawsze najwyższa jakość? – prezentacja krajowego systemu
  • jakości żywności „Jakość Tradycja”.
  • Jak rozpoznać jakość i autentyczność produktu?
  • Współpraca sektora turystycznego i rolników oraz przetwórców – szanse i bariery, przykłady dobrych praktyk i doświadczeń producentów.
  • Dyskusja panelowa.
  • Wręczenie certyfikatów Krajowego Systemu Jakości Żywności „Jakość Tradycja”
 
Po debacie zapraszamy na degustację regionalnych produktów wysokiej jakości.
 
Miejsce debaty:
Sala konferencyjna hala B na terenie Międzynarodowych Targów Kielce.
 
Informacja dodatkowa:
Targi ECO STYLE – Salon Produktów Ekologicznych odbędą się 20-22.04.2018 r. (trzy dni) na terenie Targów w Kielcach. W tym samym miejscu (hala A) i tym samym terminie odbędą się targi: Agrotravel 2018, Dom, Ogród, Rękodzieło, FIT Weekend.
 
Debata została sfinansowana ze środków Funduszu Promocji Mleka i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.