II etap konkursu rozstrzygnięty
Laureaci II etapu:
Szkoła | Miejscowość | ulica | województwo | nauczyciel - opiekun | dane uczestników | Potrawy | OCENA PUNKTOWA |
Zespół Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych | Tarnów | Bema 9/13 | małopolskie | Elżbieta Teper | Wojciech Bąba | Kotlet z jagnięciny podhalańskiej z udźca z kością | 209 |
Zespół Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych | 81-222 Gdynia | Morska 77 | pomorskie | Bożena Demytruk | Dominika Bonikowska | Sernik miodowy / espuma wisniowa / kruszonka z fasoli / jabłko grójeckie /truskawka kaszubska | 207 |
Zespół Szkół Nr 3 im. ks. prof. Józefa Tischnera w Bochni | 32-700 Bochnia | Krakowska 20 | małopolskie | Aneta Porwisz | Gabriela Blitek, Dominika Rakoczy | Mini torcik sosnowo - jabłkowy z masą serową, sosem jabłkowym, pianką z suski sechlońskiej i pudrem sosnowym | 202 |
Zespół Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych | 81-222 Gdynia | Morska 77 | pomorskie | Bożena Demytruk | Radosław Hebel | Mus z wątróbki indyczej / chleb z ziaren / puree z wiśni/ kompresowane jabłko grójeckie/ espuma z kopru włoskiego / oliwa koperkowa | 201 |
Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce | Traugutta 10 | 07-410 Ostrołęka | mazowieckie | Ewa Kinga Okowicka-Dyl | Dominik Antoszewski, Mateusz Perkowski | Pierś z kaczki sous-vide na puree z selera i czosnku galicyjskiego, w towarzystwie sosu wiśniowo-czekoladowego | 197 |
Zespół Szkół Nr 2 im. Przyjaźni Polsko – Norweskiej | 63-500 Ostrzeszów | Krańcowa 7 | wielkopoplskie | Iwona Barczyńska | Jakub Wala | Podwędzana pierś z perliczki w sosie cytrusowo – brzozowym na puree dyniowym z glazurowanym burakiem | 195 |
Zespół Szkół Gastronomicznych | 90-357 Łódź | Sienkiewicza 88 | łódzkie | Ilona Pietrowska | Daniel Bauer | Zapomniane zioła | 194 |
Niepubliczne Technikum im. 72 Pułku Piechoty w Radomiu | 26-600 Radom | Saska 4/6 | mazowieckie | Katarzyna Grabusińska | Martyna Piwońska | Aromatyczny torcik ,,swojski” z kruszonką prądnicką i sosem z wiśni nadwiślanki | 191 |
Technikum Nr 4 dla Niesłyszących i Słabosłyszących w SOS-W im. Konrada Mańki | 42-700 Lubliniec | Pawła Stalmacha 90 | śląskie | Izabela Szczęsny | Piotr Kopcik, Robert Maks | „Gąbka” z krupnioka śląskiego przekładana musem jabłkowym w towarzystwie lekkiej pianki cebulowej i pianki z soku jabłkowego | 190 |
Technikum nr 2 w Sokółce, przy Zespole Szkół Rolniczych im. maj Henryka Dobrzańskiego „Hubala” w Sokółce | 16-100 Sokółka | Polna 1 | podlaskie | Joanna Pac | Kornelia Borowska, Weronika Kazakiewicz | Pasztet z fasoli „Piękny Jaś” | 189 |
Do pobrania:
1. Pełna lista laureatów (pdf)
W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Konkursu:
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
ul. Widok 20, lok. 1 , 00-023 Warszawa
e-mail: izba@produktyregionalne.pl
tel. 22 692 71 11, 519 592 001, 505 175 578