Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo
Nasze Kulinarne Dziedzictwo Jakość Tradycja

Szkolenia na temat produktów regionalnych i tradycyjnych

Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego prowadzi szkolenia, w formie 1,5 godzinnych webinariów. Szkolenia rozpoczęły się 28 października i potrwają do 29 listopada br.


Szkolenia z zakresu dziedzictwa kulinarnego poszczególnych regionów adresowane są do KGW z obszaru określonego województwa. Szkolenia tematyczne przeznaczone są dla wszystkich zainteresowanych i obejmują takie zagadnienia jak:

  • żywność wysokiej jakości – oznaczenia i certyfikaty
  • rodzime rasy zwierząt i dawne odmiany roślin w przetwórstwie żywności
  • szlaki kulinarne, a produkty regionalne i tradycyjne
  • jak rozpoznawać żywność wysokiej jakości, czym kierować się przy wyborze produktów.
  • jak promować własne produkty tradycyjne (konkursy kulinarne, imprezy okolicznościowe itp.)
  • jak prezentować produkty i potrawy