Terminy finałów XXIV edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo
Terminy finałów XXIV edycji konkursu wg dat:
- Kujawsko-Pomorskie – 11 maja (niedziela), K-PODR Minikowo; produkty + dania;
- Pomorskie – 22 maja (czwartek), Restauracja TABUN w Otominie, produkty;
- Świętokrzyskie – 25 maja (niedziela), Muzeum Wsi Kieleckiej w Tokarni, produkty;
- Mazowieckie – 7 czerwca (sobota), MODR Oddział Poświętne w Płońsku w trakcie Mazowieckich Dni Rolnictwa, produkty + dania;
- Opolskie – 8 czerwca (niedziela), Święto Województwa, Pałac w Mosznej, produkty + dania;
- Warmińsko-Mazurskie – 14 czerwca (sobota), Olsztyńska Starówka, Dziedzictwo Kulinarne Warmii i Mazur. Targi Żywności Regionalnej, Naturalnej i Tradycyjnej Olsztyn, produkty + potrawy;
- Wielkopolskie – 14 czerwca (sobota) Kórnik, produkty + dania;
- Lubuskie – 21 czerwca (sobota) Szczaniec gm. Świebodzin, produkty + potrawy;
- Dolnośląskie – 28 czerwca (sobota) przeglądu zespołów folklorystycznych na terenie Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, produkty;
- Łódzkie – 6 lipca (niedziela) Łódź, Jarmark Wojewódzki, produkty;
- Śląskie – 27 lipca (niedziela) w Muzeum „Górnośląski Park Etnograficzny” w Chorzowie, produkty + dania;
- Podkarpackie – 23 sierpnia (sobota) Mielec, produkty
- Lubelskie – 24 sierpnia (niedziela) w Bełżycach. Połączone z Dożynkami Gminnymi, produkty + potrawy
- Podlaskie – 29 sierpnia (piątek), Piątnica, produkt + potrawa
- Zachodniopomorskie – 7 września (niedziela) w Ogrodach Przelewice, Zachodniopomorskie Centrum Kultury Obszarów Wiejskich i Edukacji Ekologicznej w Przelewicach, produkty;
- Małopolskie – 14 września (niedziela) Agropromocja w Starym Sączu, produkty + dania;
Wielki Finał XXIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” 27 września 2025 r. (sobota), w trakcie Targów Smaki Regionów w Poznaniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.