Aktualności

Konkurs dla piekarni rzemieślniczych
Ogólnopolski konkurs przeznaczony był dla małych, lokalnych lub regionalnych piekarni. Finały regionalne odbyły się we wszystkich województwach. Konkurs odbywał się w ramach projektu „KROMKA.PL”, finansowanego z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

1,5% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego
Żywność produkowana z dobrej jakości surowców, metodami tradycyjnymi, według sprawdzonych receptur, bez konserwantów, polepszaczy i innych środków chemicznych jest wpisana w dziedzictwo kulinarne naszego kraju. Takie produkty wytwarzają setki lokalnych firm: masarnie, piekarnie, mleczarnie, przetwórnie warzyw i owoców.
Wydarzenia

POLSKIE KULINARIA
Już po raz trzeci odbędą się „Polskie Kulinaria” w Busko-Zdroju w dniach 2-3.09.2023r., impreza przeznaczona dla członków PIPRiL i posiadaczy znaku „Jakość Tradycja”. Szczegółowe informacje wkrótce.