Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo

Aktualności

Konkurs dla piekarni rzemieślniczych

Konkurs dla piekarni rzemieślniczych

Ogólnopolski konkurs przeznaczony był dla małych, lokalnych lub regionalnych piekarni. Finały regionalne odbyły się we wszystkich województwach. Konkurs odbywał się w ramach projektu „KROMKA.PL”, finansowanego z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

1,5% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

1,5% na zachowanie tradycji i dziedzictwa kulinarnego

Żywność produkowana z dobrej jakości surowców, metodami tradycyjnymi, według sprawdzonych receptur, bez konserwantów, polepszaczy i innych środków chemicznych jest wpisana w dziedzictwo kulinarne naszego kraju. Takie produkty wytwarzają setki lokalnych firm: masarnie, piekarnie, mleczarnie, przetwórnie warzyw i owoców.

Wydarzenia

POLSKIE KULINARIA

POLSKIE KULINARIA

Już po raz trzeci odbędą się „Polskie Kulinaria” w Busko-Zdroju  w dniach 2-3.09.2023r., impreza przeznaczona dla członków PIPRiL i posiadaczy znaku „Jakość Tradycja”. Szczegółowe informacje wkrótce.
news

Targi od maja do czerwca

Prezentujemy informacje na temat ciekawych targów w maju i czewcu...