Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo

Perły 2003

  • Dżem czereśniowy z Gajowa – Józefa Burlita, województwo dolnośląskie
  • Chleb razowy ze śruty żytniej – Krystyna Woźniak, województwo kujawsko-pomorskie
  • Szynka staropolska – Elżbieta i Janusz Klimaccy, województwo kujawsko-pomorskie
  • Sękacz podlaski – Wojciech Zaniewicz, województwo lubelskie
  • Dołhobrodzki korowaj – Maria Kazimiera Sarnacka, województwo lubelskie
  • Słonina solona „Sało” – Agnieszka Zdanowicz, województwo lubuskie
  • Jagnięcina po krzętowsku – Urszula Pietruczuk, województwo łódzkie
  • Miód spadziowy „Kamiańskie złoto” – Emilia i Jacek Nowak, województwo małopolskie
  • Kiełbasa lisiecka – Stanisław Mądry, województwo małopolskie
  • Obwarzanki krakowskie – Grzegorz Czaja, województwo małopolskie
  • Piwo Jasne „Grybów Premium” – Zakład Piwowarski Browar ,,Grybów”, województwo małopolskie
  • Kiełbasa jałowcowa nożem krojona – Elżbieta Bajszczak, województwo mazowieckie
  • Sandacz z Jeziora Otmuchowskiego – Lucyna Beniowska, województwo opolskie
  • Pierogi z kaszą jaglaną – KGW Wierzawice, województwo podkarpackie
  • Ogórek herbowy z Kruszewa – Jolanta i Kazimierz Zagórscy, województwo podlaskie
  • Konfitura z płatków róży – Alicja Borowiec, województwo zachodnio-pomorskie
  • Boczek z hakiem – Maria i Robert Matyszczak, województwo śląskie
  • Chleb bodzentyński – Felicja Harabin, województwo świętokrzyskie
  • Węgorz ,,na biało'' – Mirosław Gworek, województwo warmińsko-mazurskie
  • Ser smażony z kminkiem – OSM TOP Tomyśl, województwo wielkopolskie
  • Konfitura z płatków róży - Alicja Borowiec, województwo zachodnio-pomorskie