Perły 2011
"Perła 2011" produkt
- Województwo dolnośląskie
Beata i Zenon Feszczuk za chleb z młyna żytni na zakwasie - Województwo kujawsko-pomorskie
Agnieszka Zamojska za podpiwek kujawski - Województwo lubelskie
Janina Bańka za gruszkę suszoną kraśnicką - Województwo lubuskie
Maria i Edward Wilk, Browar EDI za piwo wschowskie ciemne - Województwo lubuskie
Jan Skałecki za syrop z buraka cukrowego - Województwo małopolskie
„Bacówka” L. Szot sp. Komandytowa za brawusia z kómory - Województwo małopolskie
Zenon Szewczyk za fasolę z orzełkiem - Województwo mazowieckie
Halina Witkowska za fafernuchy - Województwo mazowieckie
Violetta i Dariusz Marcinowscy Gospodarstwo Rolne za Likier Radziwiłłowski - Województwo opolskie
Adam i Grzegorz Ptak Z. P. M. „Bocian” za cwaniaka karłowickiego - Województwo podkarpackie
P. P. M. „Taurus” sp. z o.o. za kiełbasę swojską pilzneńską - Województwo podkarpackie
Alina Becla PPHU „AWB” Handzlówka za śliwkę węgierkę suszoną - Województwo podlaskie
Łukasz Ancypo za kumpiak podlaski - Województwo podlaskie
Danuta Popko za ser narwiański dojrzewający - Województwo podlaskie
Urszula Grajewska Bar „Smakosz” za węgorza po rajgrodzku - Województwo pomorskie
Mirosława Gawryszewska-Górczyńska
Gospodarstwo Agroturystyczne „ Gawryś” za śledzia „po rybacku” - Województwo śląskie
VISA BELL sp. z o.o. za kopalnioki - Województwo świętokrzyskie
Grażyna i Andrzej Borkowscy Gospodarstwo Ogrodnicze “Szymanówka”
za morelę sandomierską “Zaleszycką” - Województwo warmińsko-mazurskie
Wytwórnia Wędlin Wiesława Dreszlera za półgęsek - Województwo wielkopolskie
Beata Futyma Gospodarstwo Ekologiczne “Farma pod Świerkami” za Cygier - Województwo wielkopolskie
Beata Walkowiak za szparagi kiszone - Województwo zachodniopomorskie
F.B.H.U. „Modehpolmo” sp. z o.o. za złotą sieję wędzoną „Miedwiankę”
"Perły 2011" potrawa
- Województwo dolnośląskie
Wiesława i Ireneusz Kocbuchowie Gospodarstwo AgroEko „Wiecha”
za roladki z młodej wrzosówki - Województwo dolnośląskie
Daniel Pukos i Łukasz Anusz „Karczma Łemkowska”
za kiesełycię - Województwo kujawsko-pomorskie
Cecylia Jaskólska
za roladki z gęsi - Województwo kujawsko-pomorskie
Irena Kubiak
za „zacirki kruszyńskie” - Województwo lubelskie
Gminne Koło Aktywnych Kobiet z Fajsławic
za zupę chłopską - Województwo lubelskie
Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej im. Św. Jana z Dukli
za chłodnik lubelski i pierś z kaczki - Województwo lubuskie
Irena Wróbel
za farsz w koszulce z sosem pomidorowym - Województwo mazowieckie
Violetta i Dariusz Marcinowscy Gospodarstwo Rolne
za dworski rosół z kapłona - Województwo opolskie
Marta Sikorska Restauracja „Laurentius”
za panćkraut z żeberkami - Województwo pomorskie
Gospodarstwo Agroturystyczne „U Chłopa”
za zupę z dyni po chłopsku - Województwo sląskie
Koło Gospodyń Wiejskich Podlesice
za zalewajkę i kluchy „połom bite” - Województwo warmińsko-mazurskie
Krystyna i Stanisław Dziodko Firma Gastronomiczna „Krys-Stan”
za bażanta pieczonego - Województwo warmińsko-mazurskie
Małgorzata Ołów „Sandacz”
za pierogi ze szczupaka z twarogiem i kawiorem - Województwo wielkopolskie
„Jaśkowa Zagroda” Napachanie
za śledzie w oleju rydzowym i szare kluchy z okrasą i kapustą zasmażaną - Województwo zachodniopomorskie
Bolesław Sobolewski i Dariusz Majewski, restauracja „Na Kuncu korytarza”
za udo z gęsi z kluseczkami - Województwo zachodniopomorskie
Mariusz Siwak i Tomasz Madera „PARK HOTEL”
za zrazy z dzika w sosie własnym, faszerowane śliwką i warzywami
Klucz do polskiej spiżarni
- Danuta Bagińska – woj. podlaskie
- Grażyna Szelągowska – woj. kujawsko-pomorskie
- Marianna Wiktorowicz – woj. lubelskie
- Janusz Bartczak – woj. zachodniopomorskie